Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kolokvium v Olomouci chce rozproudit dialog v církvi, inspirovala ho kauza arcibiskupa Bezáka

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 7. května 2014 17:52
Kolokvium v Olomouci chce rozproudit dialog v církvi, inspirovala ho kauza arcibiskupa Bezáka

Ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Creative commons

Olomouc - Možnosti otevřeného dialogu v církvi, zkušenost laiků z kontaktu s jejich biskupy, práce katolických médií, financování církví, nebo kauza arcibiskupa Róberta Bezáka to jsou některá z témat připravované dvoudenní veřejné diskuze Na cestě k dialogu v církvi, která se bude konat ve dnech 16. – 17. května ve Slovanském domě v Olomouci. Na setkání vystoupí mezi jinými Tomáš Holub, Vojtěch Kodet, Jiří Kašný, Petr Kolář, František Mikloško nebo Štefan Hríb.

Myšlenka diskuzního setkání Na cestě k dialogu v církvi vzešla z pokusů o komunikaci laiků s církevními představiteli v rámci kauzy odvolaného slovenského arcibiskupa Bezáka.

“Tato kauza však není primárním tématem setkání; stala se odrazovým můstkem k potřebě lidí, kteří se považují za součást církve, hledat cesty vnitřního dialogu církve a posílit vzájemnou důvěru. Cílem setkání Na cestě k dialogu v církvi je rovněž založit tradici dalšího setkávání laiků i představitelů církevní hierarchie a vytvořit tak bezpečný prostor pro živoucí dialog uvnitř církve.” vysvětlují organizátoři akce na svém webu.

Každé z připravovaných témat bude krátce uvedeno třemi řečníky: zástupcem z řad kněží či biskupů, dále odborníkem na danou problematiku a za třetí jedním z laiků. Následovat bude v každém bloku společná strukturovaná diskuse všech účastníků.

“Stále je možné se přihlašovat.  Podařilo se nám zajistit větší sál, budeme přihlášky přijímat až do termínu konaní kolokvia,” uvedla magazínu Christnet.cz členka připravného týmu Helena Ciprysová.

Jestli bude možné se setkání účastnit i bez předchozího přihlášení zatím není jasné. “Pokud zbudou ještě volna místa, pak to před začátkem kolokvia zveřejníme na webových stránkách a umožníme vstup i nepřihlášeným,” vysvětlila Ciprysová.

Setkání pořádá skupina laiků, sdružená v hnutí Odpovědnost křesťanů, s podporou České křesťanské akademie. Více informací naleznete na webu http://kolokvium-olomouc.webnode.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)