Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Čínští cenzoři potopili americký film Noe

Ze světa / juml / ČTK / 9. května 2014 15:31
Čínští cenzoři potopili americký film Noe

Russel Crowe v titulní roli
Autor: Paramount Pictures

Peking - Čínští diváci neuvidí nejnovější film Russella Crowea. Biblický epos Noe režiséra Darrena Aronofskyho neschválili čínští cenzoři s odvoláním na náboženské důvody, napsal zpravodajský server The Hollywood Reporter. Informaci získal od zdroje blízkého distribuci filmu, který si nepřál být jmenován.

"Bylo to z náboženských důvodů, i když se zdá, že celá záležitost je dost komplikovaná," uvedl zdroj. Film se měl na největším světovém trhu promítat v polovině května, kdyby tedy prošel schválením cenzory. Náboženství je v Číně velmi citlivá otázka a všechny snímky založené na biblických příbězích procházejí velmi bedlivým schvalováním.

Film Noe už zakázala řada muslimských zemí včetně Indonésie nebo Malajsie, protože podle cenzorů snímek odporuje učení islámu.

Do kin byl uveden koncem března a už se stihnul stát nejvýnosnějším filmem Aronofskyho. Snímek natočený za 125 milionů dolarů překonal hranici 300 milionů dolarů z kasovních zisků, z toho v Severní Americe vydělal bezmála 100 milionů dolarů. Mimořádně dobře si film vede například v Rusku (32,8 milionu dolarů) a Brazílii (23,4 milionu dolarů), ale také například v Mexiku (15,5 milionu) nebo Jižní Koreji (14,3 milionu).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)