Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ve Vsetíně bude zasedat synod Českobratrské církve evangelické

Domácí zpravodajství / juml / e-cirkev.cz / 27. května 2014 17:17
Ve Vsetíně bude zasedat synod Českobratrské církve evangelické

Husův dům v Praze, sídlo ČCE
Autor: churchpension.cz

Praha/Vsetín - Ve dnech 29. května až 1. června se ve Vsetíně bude konat 4. zasedání 33. synodu Českobratrské církve evangelické.

Synod bude zahájen ve čtvrtek 29. května v 17:00 hodin v kostele vsetínského Dolního sboru ČCE (Palackého č. 153) slavnostními bohoslužbami, při nichž bude vysluhována večeře Páně a bude kázat předseda synodu Jiří Gruber. V rámci zahajovacích bohoslužeb budou připomenuta jména zemřelých pracovníků církve, budou představeni nově ordinovaní, Petr Haška bude pověřen řízením Diakonie ČCE a budou představeni noví ředitelé středisek Diakonie ČCE.

Při zahajovacích bohoslužbách pozdraví synod Jan Wacławek, biskup Slezské církve evangelické augsburského vyznání. Synod navštíví také zahraniční hosté z církví v Německé spolkové republice a v Rakousku.

Na programu jednání je mimo jiné rozhovor církve o hospodářské soběstačnosti sborů a samofinancování církve, hospodaření církve, uspořádání Diakonie ČCE a mnoho dalších témat přímo souvisejících s organizací a životem církve. Jednání synodu, která budou probíhat v místním Domě kultury (Svárov 1055), jsou veřejně přístupná. Ve foyer Domu kultury bude možné během konání synodu zakoupit výrobky z různých dílen Diakonie ČCE a publikace nakladatelství Kalich, Eman a Mlýn.

„Srdečně Vás všechny zveme k účasti jak při jednání synodu, tak při bohoslužebných shromážděních. S bratrskými pozdravy za synodní radu Českobratrské církve evangelické,“ zvou k účasti na této významné církevní události Lia Valková synodní kurátorka ČCE a Joel Ruml, synodní senior ČCE.

Více informací o synodu a průběžné zprávy ze 4. zasedání 33. synodu Českobratrské církve evangelické na www.synodcce.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)