Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

"Pochodu pro Ježíše" v Sao Paulu se účastní statisíce lidí

Ze světa / juml / ČTK / 8. června 2014 8:31

Pochod pro Ježíše, Sao Paulo 2013
Autor: Facebook.com

Sao Paulo - Každoročního "pochodu pro Ježíše" v Sao Paulu se dnes účastní statisíce lidí. Sdělila to místní policie. Pochod pořádají už více než 20 let stovky brazilských protestantských církví, které jej označují za "největší křesťanskou akci na světě".

Policie v Sao Paulu podle agentury AP odhadla, že akce přítáhla zatím nejméně 200.000 lidí a počet účastníků by měl narůstat. Pochod bude trvat dlouho do noci a v minulosti se jej účastnil až milion lidí.

Pochod pro Ježíše se v Sao Paulu koná každoročně od roku 1993 a do oficiálního kalendáře Brazílie jej zařadil parlament v roce 2009 na popud tehdejšího prezidenta Luize Inácia Luly da Silva. Brazílie je země s největším počtem římských katolíků na světě, protestantským církvím se tam ale daří získávat velká množství nových členů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)