Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František zůstane při fotbalovém MS neutrální

Ze světa / juml / ČTK / 13. června 2014 15:07
Papež František zůstane při fotbalovém MS neutrální

Papež František
Autor: Flickr.com / Christus Vincit / Creative Commons

Řím - Papež František zachová během fotbalového mistrovství světa v Brazílii neutralitu, a přestože je vášnivým fanouškem, nebude otevřeně fandit rodné Argentině. Hlava katolické církve už před startem turnaje ve svém poselství vyzvala, aby se šampionát stal svátkem solidarity a fair play a ne přehlídkou rasismu a nesnášenlivosti.

"Brazilci mě o neutralitu požádali. A já své slovo dodržím, protože Brazílie a Argentina jsou staří rivalové," řekl sedmasedmdesátiletý papež španělskému listu La Vanguardia.

V poselství v portugalštině, které před zahajovacím zápasem Brazílie s Chorvatskem odvysílala i brazilská televize, František zdůraznil, že sport dokáže překonat "individualismus, sobectví, všechny formy rasismu, nesnášenlivosti a manipulace". Fotbal podle papeže poskytuje lidem tři důležité lekce. Ukazuje jim nutnost tvrdé práce, význam fair play a spolupráce, a učí je respektu k soupeřům.

"Ať se nikdo neotáčí zády ke společnosti, ať se nikdo necítí vyloučen. Ne segregaci! Ne rasismu!" řekl papež, který je znám i jako velký fanoušek argentinského klubu San Lorenzo z Buenos Aires.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)