Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Duka dnes bude sloužit rekviem za obětí 1. světové války

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz / 24. června 2014 7:22
Duka dnes bude sloužit rekviem za obětí 1. světové války

Arcibiskup Duka na pohřbu Karla Otčenáška
Autor: Wikipedia.org / Vít Luštinec / Creative Commons

Praha - Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP bude 24. června 2014 při příležitosti 100. výročí od vypuknutí první světové války sloužit v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha od 18.00 hodin slavnostní rekviem. Lidé budou mít možnost zapálit za své padlé ve svatovítské katedrále svíčku či položit květinu.

Vyhlášení války bude připomenuto také 26. července ve všech kostelech pražské arcidiecéze při zádušních mších svatých. V kostelech i u pomníků padlých se budou lidé společně modlit. Pražské arcibiskupství při této příležitosti vydalo publikaci, která nejen líčí okolnosti první světové války a roli církve, ale předkládá rovněž způsob, jak si tuto smutnou epizodu našich dějin připomenout.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)