Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ruská pravoslavná církev vyznamenala šéfa ruských komunistů

Ze světa / vlu / ČTK / 26. června 2014 21:15
Ruská pravoslavná církev vyznamenala šéfa ruských komunistů

Gennadij Zjuganov
Autor: Wikipedia.org / Bogomolov PL / Creative commons

Moskva - Nečekaného laureáta vybral pro vysoké církevní vyznamenání patriarcha ruské pravoslavné církve Kirill. Řád slávy a cti dnes v Moskvě převzal Gennadij Zjuganov, předseda ruské komunistické strany, která byla v sovětské éře hlavním ideovým odpůrcem pravoslaví.

V oslavném poselství hlava největší ruské církve uvedla, že Zjuganov si ocenění zaslouží jako "jeden z nejznámějších ruských politiků, který projevuje zájem o prospěch národa a ochranu tradičních morálních hodnot". Patriarcha Kirill prý očekává, že šéf ruských komunistů neustane v úsilí o mravní přeměnu společnosti.

Zjuganov, který stojí v čele komunistické strany téměř 20 let, dnes slaví sedmdesátku. Na oslavence nezapomněl ani ruský prezident Vladimir Putin, který předsedu ruských komunistů vyznamenal řádem Alexandra Něvského. Jako osobní dar od prezidenta Zjuganov podle agentury ITAR-TASS převzal sošku bolševického vojevůdce Vasilije Čapajeva. Putin i Zjuganov jsou prý jeho oddanými obdivovateli.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)