Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kirche in Not poslala třetinu loňského výtěžku do zemí Blízkého východu

Ze světa / MiH / Radiovaticana.cz / 28. června 2014 13:04
Kirche in Not poslala třetinu loňského výtěžku do zemí Blízkého východu

Logo papežské nadace Kirche in Not
Autor: Wikipedia.org / Lucien leGrey / Creative Commons

Vatikán - Papežská nadace Kirche in Not (Církev v nouzi) vydala zprávu o činnosti za rok 2013. Uvádí se v ní, že vybrala přes 88 milionů euro na humanitární projekty celkem ve 140 zemích, zejména tam, kde je církev pronásledována anebo diskriminována.

Přibližně třetina z uvedené částky byla investována v zemích Blízkého východu, zvláště v souvislosti se situací v Sýrii. Největší část sbírky této dobročinné nadace (téměř 37,4%)  byla na mezinárodní úrovni vynaložena na výstavbu budov, dalších 17,6% tvořila mešní stipendia pro kněze, 12,5% bylo věnováno na teologickou formaci a 10,3% na katechezi, 6,9% na investice do motorizace.

Kirche in Not je křesťanská charitativní organizace, která působí v mnoha zemích světa. V roce 1947 ji založil nizozemský premonstrátský kněz Werenfried van Straaten (†2003). Jejím cílem je „pomáhat církvi, aby mohla pomáhat”. Mezinárodní ředitelství organizace je od roku 1975 v německém Königsteinu, v současnosti má pobočky v 17 zemích světa. V prosinci 2011 získala status papežské nadace. Papež Benedikt XVI. ještě jako kuriální kardinál Joseph Ratzinger označil Kirche in Not za „nejvýznamnější katolické charitativní hnutí, dar Prozřetelnosti pro tuto dobu”.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)