Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Potřebným lidem na Broumovsku týden pomáhalo 140 dobrovolníků

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 6. července 2014 22:59
Potřebným lidem na Broumovsku týden pomáhalo 140 dobrovolníků

SummerJob je týdenní dobrovolnická brigáda pro mladé lidi od 18 let, kteří chtějí přiložit ruku k dílu tam, kde je to potřeba
Autor: Summerjob.naplno.net

Broumov (Náchodsko) - Celkem 140 mladých lidí pomáhalo zdarma celý týden potřebným lidem v šesti obcích na Broumovsku. V rámci dobrovolnické brigády SummerJob pomohli ve více než 90 domácnostech. Připravovali například dříví na zimu, natírali okna či okapy nebo vyklízeli stodoly. V regionu se akce uskutečnila podruhé, v Česku popáté. ČTK to dnes sdělil organizátor akce Vojtěch Jurásek.

"Skrze práci i kulturní program chceme posílit mezilidské vztahy i to, co se dá nazvat jako občanská společnost," shrnul hlavní myšlenku celé akce jeden z organizátorů Lukáš Bajer.

"Přístup místních obyvatel byl vynikající. Překvapivé pro mě bylo zjištění, že práce zdarma může být mnohem větším obohacením než placená brigáda - a to díky nově navázaným přátelstvím mezi dobrovolníky i místními obyvateli," dodal třiaadvacetiletý student z Hradce Králové Pavel Seidl.

Dobrovolníci byli ubytováni v Martínkovicích, odkud každé ráno odjížděli do okolních obcí za prací. "Již loni jsme byli s prací mladých ze SummerJobu velmi spokojeni a letos se zdá, že jejich pomoc ve prospěch obce i místních občanů byla ještě výraznější," komentoval starosta Martínkovic Jaromír Jirka. Podle něj místní občané pomoc mladých vítají, a to i díky večerním kulturním a sportovním programům, které organizátoři připravují pro místní a dobrovolníky.

Podle organizátorů by se SummerJob mohl uskutečnit na Broumovsku i příští rok. Organizátoři se snaží v jednom regionu působit tři roky. První tři roky dobrovolníci pracovali na Manětínsku v Plzeňském kraji.

SummerJob je letní dobrovolnická brigáda pro mladé lidi od 18 let, kteří chtějí nezištně pomoci starším a potřebným lidem. Organizátoři při přípravách spolupracují se starosty obcí. Akci pořádají mladí z Hnutí fokoláre, jež je celosvětovým katolickým hnutím.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)