Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zákaz dovozu západních potravin prý Rusům pomůže k "vyšší pravdě"

Ze světa / vlu / ČTK / 8. srpna 2014 12:16
Zákaz dovozu západních potravin prý Rusům pomůže k

Protojerej Vsevolod Čaplin
Autor: Pravoslavie i mir

Moskva - Ruská pravoslavná církev přivítala zákaz dovozu západních potravin, nařízený prezidentem Vladimirem Putinem v odvetě za západní sankce. Omezení importu prý pomůže Rusům "přestat se honit za západním spotřebitelským standardem" a "naučí je skromnosti i umění spokojit se s málem", řekl agentuře RIA Novosti mluvčí moskevského patriarchátu Vsevolod Čaplin. Zákaz západního dovozu podle duchovního pomůže nejen ruské morálce, ale i ekonomice, zejména "diskriminovanému" zemědělství.

Prelát by v odvetě za "nespravedlivý" přístup Západu k Rusku zašel ještě dál a podmínil by další působení západních bank a prozápadních spolků v Rusku tím, že i ruské organizace dostanou stejný prostor na Západě.

"Věřte, že máme co říci západním zemím: jak by se mohla změnit jejich společnost na základě nejvyšší pravdy v protikladu k pomýleným zásadám 'peníze dělají peníze' a 'peníze rozhodují o všem', v protikladu k přežitému modelu demokracie západního typu," prohlásil Čaplin.

"Ruský člověk vždy chápal, kde leží rozumná hranice spotřeby, a s tímto pochopením byl daleko šťastnější, než ti co se ženou za spotřebou kvůli spotřebě a za (hospodářským) růstem kvůli růstu)," usoudil.

Všichni Rusové asi stejně nesmýšlejí. "Za vším děním posledních dnů se mihotá národní myšlenka, která se marně hledá nejeden rok. Teď se zdá prostinká: ruský člověk musí žít špatně. Špatně v tom všedním, obyčejném, přízemním smyslu. Bez elegance, bez nadbytku, bez pohodlí a bez vymyšleností - a bez vědomí, že špatně žije, vytře zrak Evropě i Americe!" ironicky poznamenal komentátor Ivan Davydov ve svém sloupku na serveru slon.ru.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)