Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež děkoval za kondolence v souvislosti se smrtí příbuzných

Ze světa / vlu / ČTK / 22. srpna 2014 9:37
Papež děkoval za kondolence v souvislosti se smrtí příbuzných

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Vatikán - Papež František dnes poděkoval za kondolence a modlitby, které obdržel po úterním úmrtí třech svých příbuzných ve své rodné Argentině. Při autonehodě zahynula manželka papežova synovce a jejich dva malí synové, uvedla agentura AP. Telefonicky dnes Františkovi vyjádřila "soustrast svou i argentinského lidu" argentinská prezidentka Cristina Fernándezová Kirchnerová.

Hlava katolické církve si během každotýdenní veřejné audience ve Vatikánu vyslechla kondolence v několika jazycích. "Děkuji vám za projevy soustrasti v souvislosti s tím, co se stalo mé rodině," reagoval na vzkazy František. "I papež má rodinu," dodal.

Následně se sedmasedmdesátiletý papež rozpovídal o svých příbuzných. "Bylo nás pět sourozenců. Mám 16 synovců a neteří a jeden z těchto synovců měl autonehodu a přišel o svou ženu a dva malé syny. Sám je v kritickém stavu. Velmi vám děkuji za všechny kondolence a modlitby," uvedl František.

Při zahájení audience prý vypadal papež poněkud zádumčivě, popsala agentura AP. Rozveselil se, až když přivítal fotbalisty z argentinského klubu San Lorenzo, kterého je obrovským fanouškem. San Lorenzo se letos poprvé ve své historii, která sahá do roku 1908, stalo vítězem Poháru osvoboditelů, obdoby evropské Ligy mistrů. Členové týmu přivezli Františkovi ukázat získanou trofej a obdarovali ho klubovým dresem.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)