Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Svatý Kopeček u Olomouce bude hostit již šestnáctou Romskou pouť

Domácí zpravodajství / MiH / Ado.cz / 1. září 2014 17:20
Svatý Kopeček u Olomouce bude hostit již šestnáctou Romskou pouť

Bazilika Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku u Olomouce
Autor: Wikipedia.org / Tom. Hanek / Creative Commons

Olomouc - Romové z různých koutů České republiky se setkají v sobotu 20. září již po šestnácté na Svatém Kopečku u Olomouce během tradiční pouti, kterou organizuje Charita Olomouc. 

„Letošní ročník bude provázet téma putování za sluncem,“ říká vedoucí střediska Khamoro pro etnické menšiny Andrea Jandová. „Průvod poutníků vyrazí v 10.00 hodin ze Samotišek. Půjdeme k Wolkerovu kříži pod bazilikou na Svatém Kopečku, kde nás bude čekat P. Vojtěch Vágai, první romský římskokatolický kněz,“ přibližuje Jandová s tím, že během cesty čeká poutníky několik tematických zastavení s různými aktivitami.

Po bohoslužbě, asi od 12.30 hodin, čeká na všechny přítomné bohatý program v areálu za bazilikou. Moderovat ho bude Robert Sutorý. Na pódiu se mimo jiné představí několik hudebních a tanečních romských skupin.

„O Romskou pouť, kterou pořádáme již od roku 1998, je velký zájem. Loni se jí zúčastnilo asi 400 lidí nejen z České republiky,“ doplňuje Andrea Jandová. Odpoledne plné hudby, tance a her pro děti bude završeno v 15.45 hodin závěrečným požehnáním.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)