Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Němečtí muslimové ohlásili akční den proti nenávisti

Ze světa / juml / ČTK / 17. září 2014 11:36
Němečtí muslimové ohlásili akční den proti nenávisti

Ilustrační foto - Posvátné místo všech muslimů - mešita v Mekce a svatyně Kaaba
Autor: Wikipedia.org / Ali Mansuri / Creative Commons

Berlín - Organizace německých muslimů na pátek ohlásily manifestace proti nenávisti. Akční den má upozornit na projevy nepřátelství nejen proti muslimům, ale i proti křesťanům či židům, informovali včera představitelé německých muslimů. Podle serveru Spiegel Online se chtějí muslimové během pátku ve více než 2000 německých mešitách jasně distancovat od islamistické organizace Islámský stát (IS), která ovládá části severní Sýrie a Iráku.

"Chceme dát najevo, že teroristé a zločinci nehovoří jménem islámu, že přikázání islámu pošlapávají a že pro vrahy a zločince v našich řadách, v našem náboženství není místo," prohlásil předseda Ústřední rady muslimů Aiman Mazyek.

Heslem pátečního akčního dne je "Muslimové povstávají proti nenávisti a bezpráví". Kázáním a modlitbami za mír se k němu chce připojit přes 2000 německých mešit, oznámil mluvčí Kooperační rady muslimů Ali Kizilkaya a vyzval všechny občany, aby pozvedli hlas proti rasismu a postavili se za liberálně-demokratické uspořádání společnosti.

Podle představitelů německých muslimů jsou akce namířeny proti všem extremistům. "Jsem židem, stane-li se terčem útoku synagoga, křesťanem, jsou-li pronásledováni křesťané, jak je tomu například v Iráku. Jsem muslimem, když jsou odpalována výbušná zařízení" u mešit, prohlásil Mazyek.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)