Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tisíce lidí se chystají na Národní svatováclavskou pouť

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz / 17. září 2014 17:28
Tisíce lidí se chystají na Národní svatováclavskou pouť

Národní svatováclavská pouť 2010
Autor: svatovaclavskapout.cz / Zdeněk Maršál st.

Praha/Stará Boleslav - Letos již podvanácté se v neděli 28. září 2014 ve Staré Boleslavi koná Národní svatováclavská pouť. Poutní bohoslužbu bude od 10.00 hodin na Mariánském náměstí ve Staré Boleslavi sloužit olomoucký arcibiskup Jan Graubner, kazatelem bude pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP.

Ústředním bodem celé svatováclavské slavnosti bude koncelebrovaná mše svatá, která 28. září začíná v 10.00 hodin na Mariánském náměstí ve Staré Boleslavi. Součástí bohoslužby bude korunovace Palladia země české, kterou vykoná apoštolský nuncius Giuseppe Leanza. Bohoslužba bude vysílána v přímém přenosu České televize a Českého rozhlasu.

Od 13.00 následuje na Mariánském náměstí hudební a divadelní program. V chrámu Nanebevzetí Panny Marie zazní v 16.00 hodin Oratorium Svatá Ludmila (op. 71, B 144) od Antonína Dvořáka v podání orchestru, sólistů a sboru Divadla F. X. Šaldy Liberec, Severočeského filharmonického sboru Česká Lípa – Liberec a sborů Václav a Bojan Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Národní svatováclavská pouť bude již tradičně zakončena ve 20.30 hodin ohňovým průvodem a ohňostrojem. Více o dopravě a programu na www.staraboleslav.com.

Oslavy sv. Václava se konají také na dalších místech. Na Budči proběhnou svatováclavské slavnosti s tradičním programem (průvod, stánky, divadla atd.). V pražské katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha se od 17.00 hodin konají nešpory ke slavnosti sv. Václava a od 18.00 hodin slavnostní mše svatá.

V sobotu 27. září se v předvečer svátku sv. Václava, jako již každý rok, koná od 17.00 hodin Svatováclavské duchovní zastavení. Vystoupí během něho Pražský katedrální sbor, promluví pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP a další osobnosti církevního a kulturního života. Představí se skupiny Wintage Wine, Kotleta a Cross Country. Více na www.staraboleslav.com.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)