Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež se setkal s vedením Světové evangelikální aliance

Ze světa / juml / radiovaticana.cz/red / 7. listopadu 2014 10:41
Papež se setkal s vedením Světové evangelikální aliance

Papež František v Evropském parlamentu
Autor: Pavlína / Hájková

Vatikán - Účinnost křesťanského poselství by byla větší, kdyby křesťané nebyli rozděleni – řekl papež František na včerejším setkání se sedmadvaceti vedoucími Světové evangelikální aliance, která sdružuje asi 600 milionů evangelikálních křesťanů ve 129 zemích.

Papež řekl, že rozdělení mezi křesťany hyzdí krásu evangelia a vybídl katolíky a evangelikály ke vzájemným kontaktům.

„Pomáhejme církvi být stále více v Kristu a s Kristem“ – nabádal papež a zdůraznil, že – „Boží království nás předchází stejně jako tajemství jednoty církve“. Již v počátcích – řekl dále – docházelo mezi křesťany k rozdělením a dodnes trvá rivalita, což oslabuje naši schopnost plnit příkaz Páně hlásat evangelium všem národům.“

Naše rozdělení hyzdí krásu nesešívaného Kristova roucha, ale neničí zcela hlubokou jednotu zrozenou milostí ve všech pokřtěných (srov. Unitatis redintegratio, 13). Účinnost křesťanského poselství by zajisté byla větší, kdyby křesťané překonali svá rozdělení a mohli společně slavit svátosti a společně šířit Boží Slovo a dosvědčovat lásku.

Papež pak s potěšením konstatoval, že „v různých zemích světa navázali katolíci a evangelikálové přátelské vztahy spolupráce.“ Zdůraznil také pokrok, ke kterému došlo na jednání mezi Papežskou radou pro podporu jednoty křesťanů a Světovou evangelikální aliancí. Podařilo se tak vyjasnit určitá nedorozumění a ukázat cestu k překonání předsudků.

Drazí bratři a sestry, mám důvěru v to, že Duch svatý, který vane v církvi svou mocí, odvahou, vytrvalostí a tvorbou nových metod evangelizace, pomůže zahájit novou etapu v relacích mezi katolíky a evangelikály. Etapu, která umožní realizovat plněji Pánovu vůli nést evangelium až na konec země (srov. Sk 1,8),“ řekl na závěr římský biskup.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)