Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Brazílii zatkli falešného německého kardinála

Ze světa / vlu / ČTK / 24. listopadu 2014 16:36
V Brazílii zatkli falešného německého kardinála

Ilustrační foto
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Brasília - Brazilská policie zadržela 66letého Němce, který se několik let úspěšně vydával za vysokého církevního hodnostáře. Na základě zfalšovaných dokumentů odsloužil údajně několik mší a naslouchal dokonce i zpovědím věřících. Informovala o tom dnes agentura DPA. Falešného kardinála prý nyní čeká vyhoštění. 

Policie muže prý zadržela již minulý týden v dvanáctimilionovém městě Sao Paulo, médiím to potvrdila však až dnes. Místní arcibiskup Odilo Pedro Scherer varoval věřící před mužem vydávajícím se za duchovního v dopise už před dvěma týdny. Podvodník se prý několikrát pokusil vylákat z místních křesťanských obcí finanční prostředky na údajnou opravu domovského kláštera. 

Němec vystupoval mimo jiné jako mnich, biskup z Osnabrücku, kardinál či apoštolský vizitátor. Podle policie se často představoval jako bratr André, kardinál von Hohenzollern, což je šlechtický přídomek někdejších německých císařů a pruských králů. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)