Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Pořadatelé setkání Taizé v Praze hledají ještě deset tisíc míst v hostitelských rodinách

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 2. prosince 2014 11:45
Pořadatelé setkání Taizé v Praze hledají ještě deset tisíc míst v hostitelských rodinách

Logo setkání Taizé 2014 v Praze
Autor: taize.fr

Praha - Další evropské setkání hnutí Taizé se bude konat za čtyři týdny v Praze. Tisíce mladých lidí z východní i západní Evropy se připravují, že se tohoto velkého ekumenického setkání zúčastní. Ve světle současných událostí bude mít zvláštní důležitost přítomnost tisíců mladých účastníků z Ukrajiny, z Běloruska a z Ruska. Účastníci stráví v Praze pět dní, od 29. prosince do 2. ledna, a zapojí se do programu sestávajícího ze sdílení, setkávání a společných modliteb.

Jednou z nejdůležitějších zkušeností, které tato setkání přinášejí, je zážitek pohostinnosti. Mezinárodní tým dobrovolníků, který už od září setkání připravuje,  stále ještě hledá 9 500 míst ubytování v hostitelských rodinách. Podmínky jsou velmi jednoduché: ráno snídaně a 2m2, kam lze rozložit spacák a karimatku. Během dne se budou účastníci podílet na programu ve městě a domů se vrátí až večer ve 22:00.

Všichni lidé, kteří jsou ochotni otevřít dveře svého domova, mohou kontaktovat nejbližší křesťanské společenství nebo se dozvědět další informace na stránkách www.taizepraha.cz.

Taizé je mezinárodní ekumenická komunita ve Francii. Tvoří ji sto bratří, kteří každoročně přijímají desetitisíce mladých křesťanů. V roce 2005, když zemřel bratr Roger, zakladatel komunity, napsal Václav Havel tato slova: „Ne náhodou se z vesničky Taizé stalo poutní místo i pro mnoho především mladých lidí z naší země. Bratr Roger byl pro mne jedním z duchovních pilířů sjednocující se Evropy.“  Setkání hnutí Taizé připomněl v neděli 30. prosince i papež František v Istanbulu.  Za přítomnosti patriarchy Bartoloměje pronesl promluvu během pravoslavné byzantské liturgie. Řekl v ní mimo jiné: „Jsou to právě mladí, kdo nás vybízejí, abychom učinili krok vpřed k plnému společenství. Myslím zejména na množství pravoslavných, katolíků a protestantů, kteří se scházejí na mezinárodních setkáních pořádaných komunitou Taizé“.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)