Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Škola v Itálii zakázala kvůli možné diskriminaci vánoční jesle

Ze světa / vlu / ČTK / 6. prosince 2014 22:24

Řím - Ředitel školy v severoitalském Bergamu zakázal vystavit vánoční jesličky, aby tradiční symbol velkého křesťanského svátku nediskriminoval děti vyznávající jiná náboženství. Informovala o tom agentura APA. Školáci zastávající jinou víru než křesťanství tvoří v některých třídách zmíněné multikulturní vzdělávací instituce až polovinu žáků. Rodiče italských dětí, které školu navštěvují, opatření považují za nesmyslné. 

"Ten zákaz je absurdní. Proč by neměly děti nezávisle na své víře prožít radost, která je s Vánocemi spojena?" prohlásil předseda krajně pravicové italské Ligy severu Matteo Salvini. Právě tato strana se postavila do čela kritických reakcí, které rozhodnutí ředitele v Itálii vyvolalo. Salvini se proto rozhodl školu navštívit a jako dárek s sebou vzít betlém. 

Ředitel školy Luciano Mastrorocco ale ani kvůli vlně nesouhlasu nechystá své rozhodnutí změnit. "Veřejná škola nesmí žádným způsobem nikoho diskriminovat," zdůraznil. Zakázané jesle chtěl ve své třídě vystavit jeden z učitelů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)