Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Arcibiskup Graubner se na Štědrý den setká s bezdomovci

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 20. prosince 2014 20:32
Arcibiskup Graubner se na Štědrý den setká s bezdomovci

Arcibiskupský palác v Olomouci
Autor: Wikipedia.org / Lehotsky / Creative Commons

Olomouc - Olomouckým bezdomovcům se na Štědrý den otevře arcibiskupský palác. Na návštěvu je tam pozval olomoucký arcibiskup Jan Graubner, který s lidmi bez domova poté také pojí sváteční polévku. Štědrovečerní večeře bude pro klienty připravena v denním centru charity. Nepřijdou ani o cukroví či dárky, které pocházejí z darů účastníků listopadové benefiční akce Noc venku. ČTK o tom informoval vedoucí střediska Samaritán olomoucké charity Petr Prinz. 

Bezdomovci se budou moci nejprve v pondělí v prostorách azylového domu zapojit do zdobení vánočního stromu. Návštěva olomouckého arcibiskupa v jeho rezidenci je naplánována na 24. prosince ve 13:00. "Letošní setkání se skupinou lidí bez domova začne jejich přijetím v biskupské rezidenci, prohlídkou paláce a teprve potom půjdeme spolu na polévku. Za důležitější než jídlo totiž na Štědrý den považuji atmosféru domova a osobní setkání. To naše setkání jistě plně nenahradí jejich scházející rodinu a domov, ale nabídne aspoň malou náhradu," uvedl arcibiskup Jan Graubner. 

Ve stejné době již bude otevřeno charitní denní centrum, které bude lidem bez domova nabízet společnou štědrovečerní večeři až do odpoledních hodin. Servírovat se bude řízek s bramborovým salátem. Každý příchozí přitom obdrží dárek v podobě balíčku potravin, osobních potřeb a vánočku. "Díky velkorysým dárcům si hosté pochutnají i na cukroví. Letos nás podpořili účastníci benefiční akce Noc venku, kteří svými příspěvky v podobě potravin rozšířili sortiment dárků," podotkla ředitelka Charity Olomouc Ludmila Gottwaldová. 

Loni se olomoucká charita chystala rozdat lidem bez domova na Štědrý den více než 200 obědů. Nasytila tak zhruba třetinu bezdomovců, kteří se podle počtů charitních pracovníků ve městě nacházejí. Další část lidí bez domova usedne na Štědrý den k vánočnímu stolu v jedné z olomouckých restaurací. Akci pro ně chystá již tradičně Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů. Středisko rovněž vyhlásilo ve městě sbírku na vánoční balíčky, které dostanou nejen bezdomovci, ale i osamělí senioři. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)