Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Svatý stolec finančně podpoří západoafrické diecéze v boji s ebolou

Ze světa / MiH / Radiovaticana.cz / 8. ledna 2015 17:39
Svatý stolec finančně podpoří západoafrické diecéze v boji s ebolou

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Norbert Kaiser / Creative Commons

Vatikán - Svatý stolec ocenil místní katolické církve v Guineji, Libérii a Sierra Leone za jejich pohotovou reakci na krizi, kterou vyvolala epidemie viru ebola. A jako konkrétní podporu tamním církevním institucím zasílá finanční příspěvek ve výši 3 milionů euro, oznámila Papežská rada Iustitia et Pax ve zvláštním dokumentu, který se týká pastorační odpovědi na relativně novou nemoc.

Pomoc Svatého stolce se zaměřuje zejména na farnosti, které jsou základní institucí při řešení důsledků epidemie. Právě na ně se totiž obracejí o pomoc ti, kteří přežili. Vatikánské fondy budou využity mimo jiné na nákup základního zdravotnického zařízení a materiálu, přepravu nemocných a obnovu struktur. Svatý stolec také přispěje na formaci kněží, řeholníků a řeholnic i laických pastoračních pracovníků, aby byli kromě ošetřovatelské péče lépe připraveni na psychické a duchovní doprovázení pacientů.

Snahou katolické církve v místních komunitách je rovněž zabránit dalšímu šíření nemoci, píše se v dokumentu Papežské rady Iustitia et Pax.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)