Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež během svátku Křtu Páně pokřtil 33 dětí

Ze světa / MiH / Radiovaticana.cz / 13. ledna 2015 17:48
Papež během svátku Křtu Páně pokřtil 33 dětí

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Vatikán - O nedělním svátku Křtu Páně papež jako každoročně uděloval dopoledne v Sixtinské kapli svátost křtu novorozeným dětem. Letos jich bylo 33 a byly to děti zaměstnanců různých vatikánských institucí.

Při bohoslužbě ve své homilii papež František mimo jiné řekl: „Vy maminky dáváte svým dětem mléko – i nyní, jsou-li hladové a pláčí - klidně je můžete kojit. Děkujme Pánu za dar mléka a modleme se za matky, kterých bohužel není málo a které nejsou s to svým dětem dát jíst. Modleme se a snažme se těmto matkám pomáhat. To čím je pro tělo mléko, je tedy pro ducha Boží Slovo: Slovo Boží umožňuje víře růst. A díky víře jsme zrozeni z Boha. To se děje ve křtu. Slyšeli jsme apoštola Jana: „Každý, kdo věří, že Ježíš je Mesiáš, je narozen z Boha“ (1 Jan 5,1). V této víře budou pokřtěny vaše děti. Dnes je to vaše víra, drazí rodiče, kmotři a kmotry. Je to víra církve, v níž tito maličcí obdrží křest. Zítra to však bude s milostí Boží jejich víra, jejich osobní přitakání Ježíši Kristu, které jim dá Otcovu lásku.“

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)