Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Patriarcha Kirill: Charlie Hebdo uráží křesťany víc než muslimy

Ze světa / vlu / ČTK / 25. ledna 2015 21:29
Patriarcha Kirill: Charlie Hebdo uráží křesťany víc než muslimy

Patriarcha Kirill, světským jménem Vladimir Michajlovič Gunďajev
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Moskva - Karikatury proroka Mohameda zveřejněné v posledním vydání francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo jsou "dětinské" ve srovnání s tím, jak časopis uráží křesťany. Ve svém dnešním kázání to uvedla hlava ruské pravoslavné církve, patriarcha Kirill. Ten podle agentury Reuters řekl, že je jak proti terorismu, tak proti urážení náboženského cítění.

"Karikatury proroka Mohameda jsou dětinské ve srovnání s tím, jak si toto vydání dovoluje zesměšňovat cítění křesťanů," uvedl Kirill. "Tím, že dnes říkáme ne terorismu, zabíjení a násilí, říkáme také ne nevysvětlitelné snaze určitých skupin lidí vysmívat se náboženskému cítění," dodal.

Satirický časopis Charlie Hebdo, v jehož redakci islamisté začátkem ledna zastřelili 12 lidí včetně šéfredaktora a několika kreslířů, se pravidelně vysmíval muslimům, křesťanům, židům i jiným náboženstvím a světovým názorům.

Ruský prezident Vladimir Putin, který v zemi s mnoha národnostmi i náboženskými přesvědčeními otevřeně podporuje silnou pozici pravoslavné církve, se na rozdíl od mnoha dalších státníků nezúčastnil pařížského pochodu na uctění památky obětí útoku na redakci a za svobodu slova.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)