Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Praze se uskuteční ekumenické a mezináboženské bohoslužebné shromáždění Za společný život

Domácí zpravodajství / kir / / 30. ledna 2015 1:21
V Praze se uskuteční ekumenické a mezináboženské bohoslužebné shromáždění Za společný život

Ilustrační foto
Autor: Iniciativa Za společný život.

Praha - V sobotu 31. 1. od 11.30 proběhne na Staroměstském náměstí v Praze ekumenické a mezináboženské bohoslužebné shromáždění Za společný život. Účastníci se sejdou u pomníku Jana Husa k modlitbám, zpěvu a vyjádření nesouhlasu s nenávistí vůči menšinám - muslimům, Romům i Židům. Na stejném místě má o půl hodiny později začít demonstrace a pochod proti muslimům.


Svolavatel shromáždění, evangelický farář z iniciativy Společně žít v míru Mikuláš Vymětal, k tomu říká: "Na Husově pomníku je napsáno "Milujte se, pravdy každému přejte." Jako bychom na to zapomínali. Česká republika je na ostudném prvním místě v míře xenofobie v celé Evropské unii. Když společnost toleruje projevy nenávisti vůči menšinám, na dlouhou dobu to pokazí atmosféru všade, takže špatně se v takové společnosti cítí jak příslušníci menšin, tak i většina. Závažné problémy našeho světa ale můžeme řešit pouze společně. Proto se chceme setkáním věřících různých věr i nevěřících postavit této vylučující a zhoubné nenávisti."


Renata Wesleyová, husitská farářka z místního kostela sv. Mikuláše, dodává: "Každá nenávist a štvaní vyvolává další nenávist. Mám osobní zkušenost s muslimy, a vím, že valná většina z nich se chová mírumilovně. Ve společnosti má být místo pro všechny, kteří jsou k sobě navzájem tolerantní. Proto se připojím k tomuto shromáždění."

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)