Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papežská komise polemizuje s papežem kvůli tělesným trestům

Ze světa / juml / ČTK / 8. února 2015 11:11

Vatikán - Členové papežské komise pro ochranu nezletilých dnes kritizovali papeže Františka pro jeho kontroverzní výrok naznačující, že tělesné tresty dětí jsou v pořádku. Komise rovněž oznámila, že pokročila v přípravě návrhu týkajícího se odpovědnosti biskupů, kteří kryjí kněze sexuálně zneužívající děti. Vatikán bude rovněž pořádat pro své činovníky a nové biskupy semináře o ochraně dětí, informovala agentura AP.

Člen komise Peter Saunders řekl, že papež by měl poopravit svou poznámku ohledně fyzického trestání dětí, kterou učinil během středeční generální audience ve Vatikánu. Na tělesné tresty v dnešní době podle Saunderse není místo: "Může to začít jako lehké plácnutí, ale při bití dítěte jde vlastně vždycky o to způsobit mu bolest."

Papež ve středu prohlásil, že "dobrý otec umí čekat a odpouštět, ale i tvrdě trestat; není ani slabý, ani laxní, ani sentimentální." Zmínil se také o tom, jak slyšel jednoho otce svěřovat se, že někdy musí trochu uhodit své děti, ale nikdy ne do tváře, aby je neponižoval. "To je krásné, že má smysl pro důstojnost. Musí potrestat, ale dělá to správným způsobem," komentoval to František.

Papežova poznámka, které prošla v Itálii takřka bez povšimnutí, vzbudila ostrou kritiku v některých zemích, zejména v Německu a v Británii.

Zasedání papežské komise pro ochranu nezletilých končí v neděli.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)