Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Rezoluce Rady Evropy odsoudila diskriminaci křesťanů

Ze světa / juml / Vlastní zpráva / 10. února 2015 14:31
Rezoluce Rady Evropy odsoudila diskriminaci křesťanů

Kříž - ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Štrasburk - Rada Evropy vydala rezoluci, která kritizuje diskriminaci křesťanů v Evropě. Její Parlamentní shromáždění ve Štrasburku 29. ledna schválilo dokument jasnou většinou (67 hlasů pro, 2 hlasy proti, 15 abstencí). Informovala o tom německá evangelická agentura IDEA.

Rezoluce, kterou navrhl moldavský politik a baptistický pastor Valeriu Ghiletchi z Kišiněva, vyzývá členské státy Rady Evropy, aby vystoupily proti netoleranci vůči křesťanům. Ve zprávě uvedl Ghiletchi četné příklady diskriminace, třeba problémy na pracovišti, pokud se křesťané nechtějí podílet na potratech či omezování nošení řetízků s křížky při vykonávání povolání ve Velké Británii. Také v médiích bývají křesťané napadáni kvůli své víře, uvedl moldavský politik.

K Radě Evropy náleží 47 států (včetně Ruska a zemí bývalého Sovětského svazu) s 820 miliony obyvateli. Je to fórum pro diskusi, jež má podporovat demokracii a hospodářský a sociální rozvoj.

Na přípravě rezoluce se spolupodílela i Evropská evangelická aliance. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)