Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Arcibiskup Graubner vydal prohlášení k tragédii v Uherském Brodě

Domácí zpravodajství / MiH / Ado.cz / 26. února 2015 17:06
Arcibiskup Graubner vydal prohlášení k tragédii v Uherském Brodě

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner
Autor: Vít Luštinec / Christnet.eu

Olomouc - K tragickým událostem, které se odehrály v Uherském Brodě, se včera vyslovil i olomoucký arcibiskup Jan Graubner, který celý tento týden tráví v ústraní na duchovních cvičeních. Ve svém prohlášení vyjadřuje zármutek nad ztrátami na životech, ujišťuje pozůstalé o svých modlitbách a také se zamýšlí nad medializací podobných tragédií.

„Velmi mě zasáhla zpráva o událostech, k nimž došlo včera v Uherském Brodě, a nad ztrátou každého lidského života cítím velký zármutek. Se všemi, kdo při této tragédii ztratili někoho blízkého, hluboce soucítím. Ještě včera večer jsem také poslal kondolenci starostovi Uherského Brodu a ujistil jsem ho o svých modlitbách za oběti i pozůstalé.

Domnívám se, že celá společnost by se měla zamyslet nad dobrovolným omezením informací o zločinech takového typu. Zbytečně podrobné popisování sice zvyšuje sledovanost, ale taky motivuje psychicky nemocné a navádí ke zločinům. Jedni mají sice právo na informace, ale to, jak je vidět, ohrožuje právo všech na život. Jsme povinni volit menší zlo,“ říká k uherskobrodské tragédii arcibiskup Graubner.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)