Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

IS prý propustil v Sýrii 19 z více než 220 zajatých křesťanů

Ze světa / vlu / ČTK / 2. března 2015 11:50
IS prý propustil v Sýrii 19 z více než 220 zajatých křesťanů

Teroristé z tzv. Islámského státu
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Bejrút - Radikální organizace tzv. Islámský stát (IS) propustila na svobodu 19 z více než 220 křesťanů, které zajala tento týden na severu Sýrie. Podle agentury Reuters o tom informovaly dvě nezávislé organizace monitorující situaci v zemi. Neshodují se v tom, zda propuštěno bylo 16 mužů a tři ženy nebo 17 mužů a dvě ženy.

Podle Bašíra Saídího z Asyrské demokratické organizace jde o osoby ve věku kolem 50 let a více. Propuštění dnes dorazili do města Hasaká, kde našli útočiště v místním kostele.

Zatím není jasné, proč je islamisté propustili a co se stalo s ostatními zajatci. IS příslušníky náboženských menšin zpravidla nemilosrdně vyvražďuje - v Iráku se zaměřuje na jezídy a v Libyi povraždil egyptské kopty.

V polovině ledna radikálové pustili na svobodu na severu Iráku na 350 příslušníků náboženské komunity jezídů. I v tomto případě šlo o převážně o starší nebo nemocné lidi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)