Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Po celé ČR se rozezní kostelní zvony k uctění památky obětí střelby v Uherském Brodě

Domácí zpravodajství / MiH / ČBK / 4. března 2015 17:17
Po celé ČR se rozezní kostelní zvony k uctění památky obětí střelby v Uherském Brodě

Zvony. Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Alma Pater / Creative Commons

Praha - Na základě oficiální žádosti Úřadu vlády ČR se Česká biskupská konference připojila k rozhodnutí vlády ČR ze dne 4. března uctít památku obětí střelby v Uherském Brodě. Duchovní správci jednotlivých farností byli vyzváni, aby nechali zítra ve 12.00 po dobu dvou minut a dvaceti sekund rozeznít kostelní zvony. V tutéž dobu se v zemi rozezní sirény.

Blízkost zarmouceným rodinám vyjádřil generální sekretář České biskupské konference Mons. Tomáš Holub: „Rád bych vyjádřil svou hlubokou lítost nad otřesným útokem v Uherském Brodě a zmařenými životy přítomných obětí. Všem zarmouceným rodinám a přátelům chci vyslovit upřímnou soustrast a ujistit je svou blízkostí, modlitbou a přáním, aby se jednou se svými blízkými díky Božímu milosrdenství opět shledali.“

Střelba třiašedesátiletého útočníka v Uherském Brodě si v úterý 24. února vyžádala osm obětí. Útočník následně obrátil zbraň proti sobě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)