Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Soud poslal polského kněze za zneužívání na sedm let do vězení

Ze světa / juml / ČTK / 25. března 2015 15:25
Soud poslal polského kněze za zneužívání na sedm let do vězení

Ilustrační foto
Autor: pixbay.com / kheinz46

Varšava - Polský kněz Wojciech Gil, obviněný ze zneužití osmi dětí v Dominikánské republice a v Polsku, byl dnes odsouzen na sedm let do vězení. Informoval o tom server polského deníku Gazeta Wyborcza. Gil musí rovněž obětem zaplatit odškodné v celkové výši 155.000 zlotých (asi milion Kč). Soud mu udělil ještě zákaz se k obětem přibližovat a zákaz pracovat po dobu 15 let s mládeží.

Proces v polském městě Wolomin se konal za zavřenými dveřmi. Gil minulý pátek před soudem údajně opět popřel vinu, vyjádřil nicméně ochotu přijmout trest sedmi let vězení. Hrozilo mu až 15 let, soud ale dnes přistoupil na sedmiletý trest.

Sedmatřicetiletý Gil byl obžalován, že v letech 2009 až 2013 pohlavně zneužil šest chlapců v Dominikánské republice, kde působil. Ještě předtím v letech 2000 a 2001 se podle prokuratury dopustil stejného trestného jednání vůči dvěma obětem v Polsku. Ve vazbě byl od loňského února. Dominikánská republika žádala o vydání provinilce k trestnímu stíhání, proces se ale konal v Polsku, protože tyto země nemají mezi sebou uzavřenou extradiční dohodu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)