Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zeman: Zbytek funkčního období strávím v Klášteře

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 1. dubna 2015 13:30
Zeman: Zbytek funkčního období strávím v Klášteře

“Prezidentova přítomnost v pivovaru bude jistě velkou posilou místním občanům. Jeho případní odpůrci dostanou prostor vyzvat pana prezidenta v soutěži pití piva jako první,” uvedl Ovčáček
Autor: Někde na internetu

Lány - Při pravidelném sekání trávy s představiteli místních křesťanských církví na zahradě zámku v Lánech, se prezident Miloš Zeman svěřil kardinálu Dominiku Dukovi se záměrem strávit zbytek svého politického života v Klášteře. Tuto informaci magazínu Christnet.cz potvrdil, poté dementoval a následně opět potvrdil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Benediktini, františkáni, cisterciáci, karmelitáni? Zatímco místní představitelé řádů diskutují, který druh klazurního života by v budoucnu mohl český prezident zvolit, našemu magazínu se podařilo zjistit, že místo, které Zeman chce vyhledat není klášter s malým písmenem na začátku, ale pivovar Klášter, v obci Klášter Hradiště nad Jizerou v okrese Mladá Boleslav, který je proslulý výrobou značky piva stejného názvu.

“Prezidentova přítomnost v pivovaru bude jistě velkou posilou místním občanům. Jeho případní  odpůrci dostanou prostor vyzvat pana prezidenta v soutěži pití piva jako první,” uvedl Ovčáček na dotaz co přesně bude hlava státu v pivovaru dělat.

“Ježíš také proměnil vodu v pivo. Navíc je lepší vypít alespoň jedno pivo, nežli proklínat tmu” řekl na závěr lánského setkání s církevními představiteli prezident Zeman na dotaz, jak pivo souvisí s církvemi či dnešním setkáním, a proč se rozhodl zrovna pro pivovar Klášter.

Jak nám potvrdili biblisté, žádný příběh o promění vody v pivo v biblických ani apokryfních textech dohledat nelze, ale o jeho existenci je přesvědčen prezident Miloš Zeman nadále. “Pan prezident pravděpodobně měl na mysli příběh svatby v Káni Galilejské, tam se ale hovoří o vínu, ne pivu,” uvedl docent Jan Hejhula z Centra biblických studií Akademie věd České republiky a Univerzity Karlovy v Praze.

Jiří Ovčáček, ale trvá na tom, že se jedná pouze o špatnou interpretaci Ježíšova výroku, který je potřeba uvést na pravou míru a prezidentovu chybu nepřipouští. "Teď jsem byl s panem prezidentem ve Spojených státech amerických a také jsme navštívili region. Já teď budu opět pokračovat ve svém volném čase ve výzkumné činnosti týkající se Ježíšova proměnění vody v pivo. Určitě vás v pravý čas seznámím s výsledkem svého pátrání. Věnuji tomu veškerou pečlivost a nechci v žádném případě uvádět nějaké předčasné závěry," slíbil našemu magazínu prezidentův mluvčí.

Zpráva je součástí aprílového vydání.

 

Zaujala Vás tato zpráva? Sdílejte ji a šiřte dál...

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)