Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež přibral na váze, lékaři mu nedoporučují pizzu

Ze světa / juml / ČTK / 3. dubna 2015 20:15
Papež přibral na váze, lékaři mu nedoporučují pizzu

Jorge Mario Bergoglio, první papež pocházející z amerického kontinentu a první z Tovaryšstva Ježíšova
Autor: Flickr.com / Jeffrey Bruno / Creative Commons

Vatikán - Papež František v posledních měsících hodně přibral na váze, a lékaři mu proto doporučili omezit konzumaci oblíbených těstovin a pizzy. Také má podle nich věnovat víc času pohybu, aby se zbavil stresu, který mu přináší jeho funkce, napsala dnes agentura ANSA.

František vyvolal v souvislosti se svým zdravotním stavem znepokojení už v polovině března, kdy se svěřil se soukromým odhadem, že jeho působení v čele římskokatolické církve bude poměrně krátké.

Vrásky na čele lékařů nyní vzbuzuje i strmě stoupající křivka s údaji o jeho tělesné hmotnosti, která je nakonec přiměla k tomu, aby přinutili papeže zahájit dietu. Osmasedmdesátiletý František nemusí se svými oblíbenými pokrmy skoncovat nadobro, naopak si je může občas dopřát, ovšem v omezené míře. A také by měl víc chodit na procházky, které mu mají pomoci ulevit i od stále častější bolesti zad.

V březnovém rozhovoru František poznamenal, že "mu nevadí být papežem". "Jediná věc, kterou bych chtěl, je dostat se někdy ven bez toho, že by mě poznali, a zajít si do pizzerie na pizzu," uvedl papež s tím, že mu chybí, jak se kdysi ještě jako biskup v Argentině mohl svobodně pohybovat po metropoli Buenos Aires.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)