Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Benedikt XVI. oslavil 88. narozeniny půllitrem piva

Ze světa / juml / ČTK / 17. dubna 2015 7:51
Benedikt XVI. oslavil 88. narozeniny půllitrem piva

Benedikt XVI.
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Vatikán - Emeritní papež Benedikt XVI. oslavil včera své 88. narozeniny ve svém starém letním sídle Castel Gandolfo s půllitrem piva. Poblahopřát a popít podle agentury AP přišli hlavně jeho krajané z Bavorska, včetně bratra Georga Ratzingera, který je také duchovní.

Nynější papež František, který se stal hlavou římskokatolické církve v roce 2013 po překvapivém Benediktově odstoupení, vedl dnes na počest svého předchůdce mši a vyjádřil naději, že "ho Bůh podporuje a dává mu mnoho radosti a štěstí".

Castel Gandolfo ležící jižně od Říma využívali poslední papežové jako letního sídla. František se tohoto práva vzdal právě ve prospěch Benedikta, rozeného Josepha Ratzingera, který jinak sídlí také přímo ve Vatikánu.

V rozhovorech v předvečer narozenin Benediktův tajemník Georg Gaenswein uvedl, že emeritní papež si uvědomuje svůj věk, přemýšlí o své vlastní smrtelnosti a na svou smrt, tedy setkání s Bohem, se připravuje.

Ratzinger svou rezignací svět šokoval, protože se tak stal prvním papežem, který to učinil za posledních 600 let. Svůj odchod zdůvodnil ubývajícími fyzickými i duševními silami.

Fotografie z oslavy najdete na Facebooku.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)