Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zemřela Marta Kačerová. Ikonická až legendární pracovnice evangelické církve

Domácí zpravodajství / kir / ČCE / redakce / 20. dubna 2015 19:03
Zemřela Marta Kačerová. Ikonická až legendární pracovnice evangelické církve


Autor: Benfoto / Ben Skála

Praha - V sobotu 18. dubna proběhlo v pražském kostele U Salvátora rozloučení s pracovníci ústředí Českobratrské církve evangelické Martou Kačerovou. Kačerová pracovala na ústředí církve téměř padesát let, kam nastoupila již na začátku války v roce 1941. Zemřela po těžké nemoci 7. dubna 2015 ve věku 93 let.

Paní Marta Kačerová spoluorganizovala práci pro mládež. „Na synodní radě byla zaměstnána celý život. Podle jejího vyprávění ji tam přivedl farář Vladimír Čapek, původně na kratší čas, ale zůstala tam nastálo. Pracovala v oddělení pro mládež, do něhož po všech stránkách zapadla,“ připomněl farář a bývalý náměstek synodního seniora Jan Trusina.

Sedmačtyřicet let se Marta Kačerová podílela se na hledání alternativ, jakými byly brigády nebo kurzy, které i v době vlády komunistické strany umožňovaly mladým lidem společná setkání. „Celým svým životem provázela obětavě a laskavě jak církev, tak jednotlivce a svědčila svou osobitostí o tom, jak významně ji obdaroval její Pán a Spasitel,“ vzpomněl synodní senior ČCE Joel Ruml.

Kačerovou před léty charakterizovala dnes jiz zesnulá evangelické farářka Irena Škeříková takto: "Podřídila svůj život naplno ve prospěch druhých a stala se dokonale zpřítomněním Božím v této české zemi na konci 20. století".

 

Rozhovor s Martou Kačerovou v evangelickém časopise pro mládež z roku 2001

Fotoreportáž z rozloučení s Martou Kačerou v kostele U Salvátora

 

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)