Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Matka Tereza by mohla být svatořečena v září 2016

Ze světa / juml / ČTK / 19. května 2015 15:59
Matka Tereza by mohla být svatořečena v září 2016

Ilustrační foto: Řád misionářek lásky založila Matka Tereza
Autor: Wikipedia.org / Túrelio / Creative Commons

Vatikán - Proslulá katolická misionářka Matka Tereza by mohla být v září příštího roku prohlášena za svatou. S odvoláním na předního vatikánského činitele o tom dnes informovala italská média. O kanonizaci řeholnice albánského původu usilují její stoupenci už od jejího blahořečení, které v roce 2003 provedl tehdejší papež Jan Pavel II.

Předseda Papežské rady pro novou evangelizaci Salvatore Fisichella připustil, že by ke svatořečení mohlo dojít v září, kdy se budou konat slavnosti katolických dobrovolníků.

"Všichni doufáme, že by k tomu mohlo dojít ten den," uvedl Fisichella s odkazem na datum 4. září 2016, které o den předchází 19. výročí úmrtí této ženy. Její původní jméno je Agnes Gonxha Bojaxhiuová.

Vatikánský mluvčí Federico Lombardi nicméně datum nepotvrdil a podle agentury AFP je označil jen za "pracovní hypotézu".

Žena, která za svou misionářskou činnost ve prospěch nemocných a chudých zejména v Indii získala světové uznání a obdržela mimo jiné Nobelovu cenu za mír, je pro své stoupence symbolem milosrdenství a dobročinnosti. Zakladatelka řádu Misionářek milosrdenství, který má několik tisíc sester a působí ve více než stovce zemí světa, se zvláště díky svému působení v indické Kalkatě stala legendou již za svého života.

Její očekávané svatořečení, kterému by měl předcházet druhý prokázaný zázrak, patrně do Říma přivede statisíce poutníků. Blahořečení před 12 lety bylo přítomno na 300.000 věřících.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)