Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zakázaná beseda s Jeannine Gramick se uskuteční na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 4. srpna 2015 13:58
Zakázaná beseda s Jeannine Gramick se uskuteční na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Jeptiška Jeannine Gramick
Autor: tedxpsu.com

Praha - Přednáška a diskuse s jeptiškou Jeannine Gramick, spoluzakladatelkou hnutí New Ways Ministry, která se měla konat v prostorách pražské Akademické farností při kostele Nejsvětějšího Salvátora, ale pražský kardinál Dominik Duka ji zakázal, se nakonec uskuteční ve Velké aule hlavní budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, informuje o tom děkanka fakulty doc. Mirjam Friedová.

“Jedním ze stěžejních úkolů univerzit je umožňovat svobodnou konfrontaci různých názorů, a podstatně tak přispívat k rozvoji celospolečenské demokratické diskuse. Proto se Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze rozhodla spolku Logos Česká republika poskytnout prostor pro besedu s americkou řeholnicí Jeannine Gramick na téma O šikaně v církvi a mimo ni. Beseda se uskuteční ve středu 12. srpna od 18.00 ve Velké aule hlavní budovy Filozofické fakulty UK (nám. Jana Palacha 2, Praha 1). Beseda proběhne v angličtině (s konsekutivním tlumočením). Vstup je volný do naplnění kapacity místnosti a všichni jsou srdečně zváni,” stojí v tiskové zprávě filozofické fakulty.

„Chtěl bych poděkovat Tomáši Halíkovi i Akademické farnosti při kostelu Nejsvětějšího Salvátora, že byli ochotni přednášku o šikaně v církvi a vysílání filmu umožnit, ještě než to kardinál Dominik Duka zakázal,“ řekl Stanislav Kostiha, předseda spolku Logos ČR, který je pořadatelem přednášky, na tiskové koferenci při představování letošního programu Prague pride.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)