Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež: Odmítání migrantů je aktem války

Ze světa / juml / ČTK / 7. srpna 2015 18:33
Papež: Odmítání migrantů je aktem války

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative commons

Vatikán - Odmítnutí migrantů, kteří utíkají před násilím a hladem, je aktem války. Prohlásil to dnes ve Vatikánu před skupinou mladých věřících papež František. Italská pobřežní stráž podnikla právě dnes dvě operace ve Středozemním moři nedaleko Libye, při kterých bylo zachráněno na 240 lidí, uvedla agentura ANSA.

Když jsou migranti nuceni prchat z jedné země do druhé a nikdo jim neposkytne přístřeší, "to je nevyřešený konflikt, to je válka, tomu se říká vražda", uvedl papež. Vyzval mladé lidi, aby v této souvislosti pamatovali zejména na uprchlíky z etnické menšiny Rohingů, pocházející z Barmy a Bangladéše. Tyto migranty v několika posledních týdnech odmítla přijmout Barma, Malajsie, Thajsko i Indonésie.

"V dnešním světě je velké množství válek," prohlásila hlava katolické církve. "Jsme ve válce, opakovaně říkám, že toto je třetí světová válka, rozložená na několik částí," dodal papež. Jak nicméně podotkl, "existují určité náznaky naděje a radosti".

František hovořil již v minulosti velmi často o důležitosti pomoci migrantům, kteří zaplavili Evropu ve snaze utéct před válkami na Blízkém východě a v Africe. Jedna z prvních cest, kterou papež uskutečnil po svém zvolení v březnu 2013, byla do přijímacího střediska pro uprchlíky na ostrově Lampedusa.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)