Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Před přerovským soudem znovu stane kněz kvůli údajnému obtěžování chlapců

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 13. srpna 2015 9:59
Před přerovským soudem znovu stane kněz kvůli údajnému obtěžování chlapců

Ilustrační foto: Alegorie spravedlnosti
Autor: Wikipedia.org / Mylius / Creative Commons

Přerov - Před přerovským okresním soudem dnes znovu stane bývalý katolický kněz Vladimír Krejsa obžalovaný ze sexuálního obtěžování dětí v Přerově. Čtyřiašedesátiletý duchovní z Prostějovska, který už kněžskou praxi nevykonává a je v důchodu, se při své práci pohyboval v romské komunitě u přerovského nádraží. Jednání je s ohledem na poškozené neveřejné, dnes by měli vypovídat další svědci.

Krejsa čelí obžalobě z ohrožování výchovy dítěte a ze svádění k pohlavnímu styku. Hrozí mu sazba od šesti měsíců do pěti let. Podle žalobkyně Šárky Pivodové byly mezi poškozenými děti mladší 18 let, činů se měl kněz dopouštět po dobu zhruba 3,5 roku. Případ vyšel najevo loni v červnu, kněze policisté zadrželi v jednom z činžovních domů přerovského přednádraží, kde žijí hlavně romské rodiny. Údajně obtěžoval pět chlapců.

Podle zástupců olomouckého arcibiskupství již obžalovaný muž nemá v církvi žádné pověření. Arcibiskupství již dříve uvedlo v tisku, že muž jezdil do Přerova soukromě a s věřícími tam v kontaktu nebyl. Církev nyní čeká na vyjádření soudu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)