Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ekumenická bohoslužba zakončí Slavkovské dny smíření

Kraje: Jihomoravský / juml / apha.cz / 1. října 2015 20:17
Ekumenická bohoslužba zakončí Slavkovské dny smíření

Mohyla míru ve Slavkově
Autor: Wikipedia.org / Kirk / Wikimedia Commons

Slavkov u Brna - Emeritní pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk bude 3. října 2015 od 14.00 hodin ve Slavkově u Brna předsedat ekumenické bohoslužbě, která zakončí jubilejní dvacátý ročník Slavkovských dnů smíření. Součástí bohoslužby bude přijímání nových členů Vojenského a špitálního řádu sv. Lazara Jeruzalémského.

Slavkovské dny smíření

Zámek Slavkov – Austerlitz bude od pátku 2. do 3. října 2015 opět místem konání letos již dvacátého ročníku Slavkovských dní smíření. Tématem letošního setkání je Evropa – místo pro lidi dobré vůle. Mezinárodní přátelské setkání vyvrcholí tradiční ekumenickou bohoslužbou, jíž bude předsedat kardinál Miloslav Vlk. Letos zde bude poprvé jako hlavní kaplan Vojenského a špitálního řádu sv. Lazara Jeruzalémského přijímat dvanáct postulantů a povyšovat patnáct členů řádu. Po bohoslužbě bude následovat setkání a Stromu smíření a odhalení pamětní desky.

Páteční program bude zahájen v 10.00 hodin v Divadelním sále slavkovského zámku, kdy se sejdou zástupci partnerských obcí. Program vyvrcholí veřejným koncertem dvou pěveckých sborů v historickém sále a vystoupením varhanistky Kateřiny Málkové. Tradičně zazní slavné skladby v podání pěveckého sboru VOX IUVENALIS, vystupujícím pod záštitou Vysokého učení technického v Brně. Po dlouhé odmlce se také představí slavkovský pěvecký sbor Collegium musicale bonum. Slavnostní večer zakončí varhanní koncert.

Sobotní program bude opět ve znamení diskusních seminářů, mimo jiné i na téma nepokojů ve světě a jak jim duchovně čelit. Ve 14.00 hodin se pak uskuteční slavnostní ekumenická bohoslužba. Po skončení církevní slavnosti se před farním kostelem odehraje folklorní vystoupení souborů z partnerských měst. Jako symbol přátelství budou mladí účastnící vytvářet společnou pohlednici. Více na www.slavkov.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)