Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Polská katolická církev suspendovala Krzystofa Charamsu pro jeho coming out a porušení celibátu

Ze světa / juml / ČTK / 21. října 2015 21:14
Polská katolická církev suspendovala Krzystofa Charamsu pro jeho coming out a porušení celibátu

Mons. Charamsa se svým partnerem
Autor: repro: Gazeta Wyborza

Varšava - Polská katolická církev dnes suspendovala kněze a bývalého významného vatikánského teologa, který se před časem veřejně přihlásil k homosexualitě. Informovala o tom dnes na svých internetových stránkách Gazeta Wyborcza. Na tiskové konferenci ve Vatikánu Krzysztof Charamsa začátkem října také představil veřejnosti svého partnera.

Charamsu, který kritizoval katolickou církev za její přístup k homosexuálům, nejdříve potrestalo vedení církve. Ztratil všechny funkce, které ve Vatikánu plnil. Se svým prohlášením před médií vystoupil krátce před začátkem synody (sněmu biskupů) o manželství a rodině.

Charamsa dostal kněžské svěcení v pelplinské diecézi v Polsku, jeho další osud byl tak v rukou tamního biskupa Ryszarda Kasyny. Ten nejprve kněze jen napomenul, nicméně později došel k závěru, že nijak nezměnil své chování a suspendoval ho. Nesmí nosit kněžský háv a nesmí udělovat svátosti. Podle prohlášení diecéze "je cílem trestu to, aby Charamsa skutečně napravil svůj život". Trest může být zrušen, pokud se Charamsa "navrátí k učení církve a Kristovu kněžství".

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)