Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež v neděli navštívil luteránský sbor

Ze světa / juml / radiovaticana.cz/red / 16. listopadu 2015 13:34
Papež v neděli navštívil luteránský sbor

Luteránský kostel Christuskirche v Římě
Autor: Wikipedia.org / Croberto68 / Wikimedia Commons

Řím - Papež František  v neděli odpoledne navštívil luteránský sbor římského kostela Christuskirche. Několik set evangelíků většinou německého původu přijalo římského biskupa velice vřele. Papež František nejprve odpověděl na tři otázky, které položili devítiletý chlapec a dvě ženy, účastnil se bohoslužby slova a pronesl spatra kázání na Matoušovo evangelium (23,31-46) o posledním soudu.

František v kázání mj. řekl:

"Mnoho nám tento úryvek evangelia říká o Ježíši. A mohu se ptát: my – luteráni a katolíci – na které straně jsme, napravo či nalevo? Prožili jsme ošklivé doby. Pomysleme na vzájemné perzekuce mezi námi, kteří máme jeden křest. Pomysleme na mnoho zaživa upálených. Musíme prosit o odpuštění za toto pohoršení, rozdělení, abychom všichni – luteráni i katolíci – přijali tuto volbu, tedy volbu služby, jak nám ukázal On, Služebník Hospodinův. A závěrem: mně se líbí, když vidím Hospodinova Služebníka, jak slouží, rád jej prosím, aby byl služebníkem jednoty a pomohl nám putovat společně. Dnes jsme se společně modlili. Modleme se společně za chudé, potřebné a mějme se rádi navzájem pravou bratrskou láskou. Někdo možná řekne: „Ale otče, jsme tak odlišní. Naše učebnice dogmatiky říkají jedno a vaše říkají něco jiného..“ Jeden váš velikán kdysi řekl, že je čas smířené různosti. Prosme dnes o tuto milost, o milost této různosti smířené v Pánu, tehdy ve Služebníku Jahveho, onoho Boha, který přišel k nám, aby sloužil a nikoli aby si nechal sloužit. Děkuji vám za toto bratrské přijetí."


Překlad Milan Glaser, česká sekce Radia Vatikán

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)