Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinál Ravasi dnes a zítra navštíví Plzeň

Domácí zpravodajství / juml / bip.cz/red / 20. listopadu 2015 8:40
Kardinál Ravasi dnes a zítra navštíví Plzeň

Kardinál Gianfranco Ravasi
Autor: Christnet.cz. / Petr Živný

Plzeň - V pátek 20. a v sobotu 21. listopadu navštíví Plzeň prezident Papežské rady pro kulturu kardinál Gianfranco Ravasi.

V pátek od 15.30 pronese přednášku na téma Křesťanské kořeny evropské kultury a její budoucnost s následnou diskusí, která se bude konat od 15.30 hodin na plzeňské radnici, Nám. Republiky 1.

V současné situaci neustávajícího proudu uprchlíků do Evropy je téma přednášky velice aktuální.

V sobotu od 8.00 hodin bude kard. Ravasi společně s biskupem Františkem Radkovským celebrovat v katedrále sv. Bartoloměje mši svatou, v 10.00 hodin pak navštíví výstavu o západočeském barokním umění Vznešenost a zbožnost v galerii Masné krámy. Následně si prohlédne Plzeňský Prazdroj, kde také poobědvá.

Kardinál Ravasi je odborník v biblických vědách a pracoval jako biblický archeolog v Sýrii, Iráku, Libanonu a Turecku. Jako prezident Papežské rady pro kulturu vyniká snahou o dialog s lidmi otevřenými pro hledání duchovního rozměru skutečnosti.

Více informací na webových stránkách Biskupství plzeňského.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)