Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Účastníci klimatické konference v Paříži zahájili jednání uctěním obětí atentátů

Ze světa / kir / ČTK / 30. listopadu 2015 12:19
Účastníci klimatické konference v Paříži zahájili jednání uctěním obětí atentátů

Ilustrační foto
Autor: wikipedie.com / Wikipedie Commons /NASA

Paříž - Minutou ticha za oběti nedávných atentátů začala dnes ve francouzské metropoli klimatická konference, jejímž cílem je klíčová dohoda o snižování emisí skleníkových plynů. Účastníci konference si na výzvu generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna připomněli více než dvě stovky obětí útoků v Paříži, Bejrútu, Bamaku, Tunisu a Bagdádu. Francouzský prezident François Hollande v úvodním projevu zdůraznil, že boj proti terorismus a proti globálnímu oteplování jsou těsně spojeny.

Holland: Boj proti terorismu a klimatickým změnám jsou dvě největší globální výzvy

"Na této klimatické konferenci je v sázce mír... Boj proti terorismu a boj proti klimatickým změnám jsou dvě největší globální výzvy, kterým musíme čelit," řekl Hollande před více než stovkou přítomných šéfů států a vlád, mezi nimiž je i český premiér Bohuslav Sobotka.

Lidé si s pařížskou konferencí spojují naději, kterou státníci nemají právo zklamat, poznamenal francouzský prezident. Přitom poděkoval za projevy účasti, které pařížské atentáty vyvolaly v celém světě.

Pan Ki-mun: Žádná víra nemůže ospravedlnit násilí, varoval i před nerovnováhou po klimatických změnách

"Žádná věc, žádná víra nemůže ospravedlnit násilí, které jsme viděli v minulých dnech a týdnech," prohlásil v dalším úvodním projevu generální tajemník OSN Pan Ki-mun. Zároveň upozornil, že svět by si měl uvědomit nebezpečí vyplývající z nerovnováhy, k níž přispívá globální změna klimatu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)