Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Primátorka Madridu rozhodla o genderovém provedení tříkrálového průvodu

Ze světa / juml / radiovaticana.cz / 5. ledna 2016 6:43
Primátorka Madridu rozhodla o genderovém provedení tříkrálového průvodu

Ilustrační obrázek
Autor: pixbay.com

Madrid - V Evropě pokračuje boj proti vánoční křesťanské symbolice. Projevuje se to především odstraňováním vánočních jesliček z veřejných prostor, tedy ze všeobecného povědomí. Tento osud potkal také vánoční betlém instalovaný každoročně v Madridu před palácem Cibeles, hlavním sídlem městského magistrátu.

Od června loňského roku má totiž hlavní město Španělska novou ultralevicovou primátorku Manuelu Carmenovou, která bez okolků prohlásila, že pro katolíky není v jejím paláci místo. Italský deník Il Foglio uvádí, že proti plánu neinstalovat vánoční jesličky protestovali majitelé obchodů a restaurací, pro které bylo gigantické znázornění scény Pánova Narození turistickou atrakcí, jež přitahovala jejich klienty. Jesličky tedy nakonec přece instalovány byly, ale sedmkrát menší než obvykle.

Tím se však obstrukce kolem vánočních svátků nekončí. Primátorka se totiž rozhodla zpolitizovat jeden z velkých tříkrálových průvodů, který tradičně prochází ulicemi Madridu. Aby byla zdůrazněna rovnost pohlaví, budou Kašpara a Melichara letos představovat ženy, avšak přestrojené za muže. Baltazar může zůstat mužem a mít ve shodě s tradicí černou pleť, protože je to podle madridské primátorky ve shodě se správnou vizí tolerance.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)