Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Malý bude ve Vršovicích přednášet o milosrdenství

Kraje: Praha / juml / apha.cz / 5. ledna 2016 6:52
Biskup Malý bude ve Vršovicích přednášet o milosrdenství

Biskup Václav Malý
Autor: Wikipedie / Commons / Creative Commons

Praha - Ve čtvrtek 7. ledna 2016 bude od 18.00 hodin biskup Václav Malý ve vršovickém divadle Mana (Moskevská 34) diskutovat na téma milosrdenství. Večer se koná v rámci cyklu přednášek a diskuzí o sociálním rozměru křesťanství Iniciativa 17-11.

Vnímavost k dodržování lidských práv dovedla kdysi Václava Malého k podpisu Charty 77. Tuto vnímavost si uchoval i jako biskup. Všímá si opomíjených sociálních problémů i porušování lidských práv doma i v zahraničí, kde podporuje lidi zápasící o svobodu. Nedávno se vrátil z válkou zmítané Středoafrické republiky.

Promluví o milosrdenství, k němuž obzvlášť v tomto roce zve papež František. Přednáška a následná diskuze se uskuteční v rámci iniciativy 17-11, kterou křesťané z Prahy 10 připomínají sociální rozměr křesťanství. Více na www.i17-11.cz. (www.i17-11.cz)

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)