Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Portál Církevní turistika využilo za rok 660.000 návštěvníků

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 12. ledna 2016 15:39
Portál Církevní turistika využilo za rok 660.000 návštěvníků

Ilustrační foto - Svatý Kopeček u Olomouce
Autor: Wikipedia.org / Lehotsky / Wikimedia Commons

Brno - Portál Církevní turistika využilo za rok po jeho spuštění 660.000 návštěvníků. Brněnské biskupství jej bude dál rozšiřovat. Zástupci biskupství to dnes řekli novinářům. Aktuálně portál zahrnuje kolem 400 míst, zhruba o stovku více než při jeho spuštění. Web kromě přehledu poutních míst, církevních památek a ubytování na farách nabízí také informace o zajímavostech v okolí.

Podle brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho stále více lidí hledá možnost poznání svých vlastních kořenů. "Otázku, z čeho vyrůstá naše kultura, si nyní klade v souvislosti s migrační vlnou mnoho lidí," uvedl Cikrle.

Portál nově upozorňuje i na muzea a krypty nebo věže, jeho nabídka se tak rozšiřuje. "Připravují se kalendáře poutí," uvedl Cikrle. Novinkou podle něj bude také plánovač tras. Lidé si tak budou moci dopředu zvolit cíle své cesty a zároveň si zajistit ubytování v dostupných církevních objektech.

Nabídka církevních památek a ubytovacích kapacit umožňuje dát cestování po Česku i duchovnější rozměr. "Mnohdy se už nejedná o turistiku," uvedl Cikrle. Lidé podle něj chtějí v ČR i v zahraničí například pochopit, proč se stavěly katedrály, a chtějí poznat ty, kterým sakrální architektura slouží. "Je to něco, co rozšiřuje obzor člověka," uvedl Cikrle.

Brněnské biskupství před veletrhem Regiontour, který začíná ve čtvrtek na brněnském výstavišti, vydalo také brožuru o poutních místech. Zahrnuje 80 míst na Moravě. Součástí brožury je také nabídka zázemí na farách a klášterech pro návštěvníky.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)