Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Moskevský patriarcha přiletěl do Antarktidy na bohoslužby

Ze světa / kir / ČTK / 18. února 2016 9:58
Moskevský patriarcha přiletěl do Antarktidy na bohoslužby

Satelitní snímek Antarktidy
Autor: Wikipedia.org / Dave Pape / Nasa.gov / Wikimedia Commons

Moskva/Bellingshausen - Hlava ruské pravoslavné církve, moskevský patriarcha Kirill dnes přiletěl na základnu ruských polárníků v Antarktidě, kde uspořádal bohoslužby.

Kvůli pozvání od polárníků Kirill, který je po historické schůzce s papežem Františkem v Havaně na cestách po Latinské Americe, přiletěl z paraguayské metropole Asunciónu do Punta Arenas na jihu Chile. Odtud dnes přiletěl na základnu Bellingshausen, kde je jediný pravoslavný kostel v Antarktidě, uvedl patriarchův mluvčí Alexandr Volkov.

"Je to historická událost v životě ruského pravoslaví. Svědčí o tom, že ruská pravoslavná církev plní své poslání na všech kontinentech. Patriarcha se zde pomodlí za celý svět," řekl Volkov.

Někdejší sovětská stanice je pojmenovaná po mořeplavci, který je považován za objevitele Antarktidy. Fabian Gottlieb Thaddeus von Bellingshausen, zvaný také Fadděj Faddějevič Bellingshausen, byl původem Němec z Pobaltí. V carském námořnictvu dosáhl hodnosti admirála.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)