Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Benedikt XVI. podle arcibiskupa Gänsweina pomalu slábne

Ze světa / juml / ČTK / 25. března 2016 8:43
Benedikt XVI. podle arcibiskupa Gänsweina pomalu slábne

Ilustrační foto
Autor: Papalvisit.co.uk / M. Mazur

Vatikán - Téměř devadesátiletý emeritní papež Benedikt XVI. pomalu umírá, ale stále je zcela při smyslech. Řekl to dnes podle agentury AFP osobní tajemník německého kardinála Josepha Ratzingera, který byl papežem před nynější hlavou římskokatolické církve Františkem z Argentiny.

"V dubnu oslaví Benedikt XVI. 89 let. Je jako svíčka, která uhasíná, pomalu a v poklidu, jak se to stává mnohým lidem. Joseph Ratzinger je rozhodně starý muž, ale hodně při smyslech. Bohužel již velmi obtížně chodí a je odkázán na chodítko," uvedl podle AFP v italském časopisu BenEssere Georg Gänswein, který je ve službách Ratzingera více než 20 let.

Již loni v rozhovorech v předvečer 88. narozenin Benedikta podle AFP jeho tajemník uváděl, že "emeritní papež si uvědomuje svůj věk, přemýšlí o své vlastní smrtelnosti a na svou smrt, tedy setkání s Bohem, se připravuje".

Benedikt XVI. odstoupil v únoru 2013 s odůvodněním, že na výkon funkce již nemá dost sil. Stal se pak emeritním papežem. Žije nyní ve vatikánském klášteře Mater Ecclesiae. Čas tráví čtením, modlitbou, hrou na piano a občasným přijímáním návštěv, dodala AFP.

Ratzinger svou rezignací svět šokoval, protože se tak stal prvním papežem za posledních 600 let, který tento krok učinil. Svůj odchod zdůvodnil ubývajícími fyzickými i duševními silami.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)