Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Centrem Prahy dnes prošli odpůrci potratů

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 2. dubna 2016 21:59
Centrem Prahy dnes prošli odpůrci potratů

Pochod pro život 2015
Autor: Hnutí pro život

Praha - Přes 4000 odpůrců potratů prošlo centrem Prahy podle organizátorů akce Národní pochod pro život. Policie své odhady počtu účastníků nechtěla z taktických důvodů uvádět. Loni bylo v Česku uměle ukončeno téměř 21.000 těhotenství. Akce se konala pošestnácté.

"Hlavním cílem pochodu je každý rok a letos také, že v České republice jsou ženy, které jsou osamělé, zaskočené těhotenstvím, kdy nacházejí dostatečnou podporu a dostatečnou pomoc ve svých rodinách a od svých partneru," řekla ČTK místopředsedkyně pořádajícího Hnutí pro život Zdeňka Rybová.

Průvodu se účastnili lidé všech věkových kategorií, včetně velkého množství dětí. V davu šly například řádové sestry nebo kněží. Účastníci nesli třeba české vlajky i vlajky pořádajícího hnutí, modro-červeno-bílé balonky, transparenty proti potratům nebo desítky symbolických bílých křížů.

Účastníci pochodu vyrazili za slunečného počasí z pražského Králova. Jejich cesta vedla kolem Karlova mostu a Národního divadla, kde potkali několik odpůrců, kteří měli nápisy s nesouhlasnými transparenty. Na nich byla například hesla "Moje tělo, moje volba" nebo "Chráněný sex není zločin".

Akce vyvrcholila pod sochou svatého Václava. Na náměstí krátce vystoupil kardinál Dominika Duka nebo plzeňský biskup František Radkovský. Oba se vymezili proti potratům a poděkovali rodičům dětí. "Národ i Evropa vymírají a jiné národy je mohou nahradit. Dalo by se říct, že pácháme národní sebevraždu," prohlásil při svém projevu Radkovský. Z představitelů vlády na pochodu byl vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)