Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Novým generálním sekretářem ČBK byl zvolen Stanislav Přibyl, nahradí Holuba

Domácí zpravodajství / vlu / Cirkev.cz / 19. dubna 2016 20:19
Novým generálním sekretářem ČBK byl zvolen Stanislav Přibyl, nahradí Holuba

Stanislav Přibyl, generální sekretář ČBK a nový litoměřický biskup
Autor: Wikipedia.org / Martin Davídek

Hejnice - Dnes byl na 105. plenárním zasedání České biskupské konference (ČBK) v Hejnicích zvolen její nový generální sekretář P. Stanislav Přibyl, současný generální vikář litoměřické diecéze. Svého úřadu se ujme 1. října 2016, zaměstnancem sekretariátu ČBK již ale bude od 1. května. Po pěti letech v této pozici nahradí Tomáše Holuba, který byl letos v únoru jmenován biskupem plzeňské diecéze.

Stanislav Přibyl se narodil 16. listopadu 1971 v Praze-Strašnicích. Vystudoval Střední průmyslovou školu zeměměřickou. Po maturitě nastoupil do noviciátu v polské Lubaszowé (1990–1991), a následně složil řeholní sliby v kongregaci redemptoristů. V letech 1991–1996 studoval na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy a zároveň absolvoval formaci v pražském Arcibiskupském semináři.

Po vysvěcení na kněze (1996) byl farním vikářem na Svaté Hoře (1996–1999) a farářem tamtéž (1999–2008). V letech 2002-2011 zastával úřad provinciála pražské provincie redemptoristů.

V roce 2004 se stal prezidentem Arcidiecézní charity Praha. Působil zde do konce roku 2008. V témže roce byl jmenován členem kněžské rady v Pražské arcidiecézi.

V roce 2012 získal na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze licenciát teologie, v roce 2014 získal tamtéž doktorát z teologie. V současné době studuje finanční management na Fakultě sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

1. ledna 2009 byl jmenován generálním vikářem litoměřické diecéze.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)