Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kytarista U2 zahrál v Sixtinské kapli

Ze světa / juml / ČTK / 2. května 2016 12:04
Kytarista U2 zahrál v Sixtinské kapli

Kytarista The Edge - David Evans
Autor: youtube.com

Vatikán - Kytarista irské skupiny U2 The Edge se stal první rockovou hvězdou, která vystoupila v Sixtinské kapli, informovala agentura Reuters. Rocker, jehož skutečné jméno zní David Evans, zazpíval v sobotu večer pro 200 lékařů, vědců a filantropů, kteří se ve Vatikánu zúčastnili konference o možnostech terapie za pomoci kmenových buněk dospělých s názvem Cellular Horizons.

Se sedmičlenným sborem irských chlapců zazpíval The Edge píseň Leonarda Cohena If it be your will a akustickou verzi tří hitů U2: Yahweh, Ordinary love a Walk on. I v kapli vymalované Michelangelem měl na hlavě svou tradiční černou čapku.

The Edge je aktivní v nadacích pro prevenci rakoviny. Jeho otec na zhoubný nádor zemřel před měsícem a jeho dcera překonala leukémii, uvádí Reuters.

Nabídka, aby jako první současný muzikant vystoupil v Sixtinské kapli v Apoštolském paláci ve Vatikánu, jej prý ohromila. "Nevěděl jsem, co na to říct, protože obvykle zpívá jiný chlapík," poznamenal před diváky s odkazem na populárního frontmana U2 Bona Voxe. Zároveň poděkoval papeži Františkovi a dalším představitelům Vatikánu, že mu umožnili vystoupit "v nejkrásnější farnosti světa".

Píseň Walk on, která byla napsána v roce 2000 na podporu tehdy vězněné barmské disidentky Su Ťij, v sobotu večer věnoval The Edge právě papeži Františkovi, jehož nazval "lidovým papežem". Podle hudebníka odvádí současná hlava katolické církve úžasnou práci. Popřál mu také, aby v tom mohl pokračovat co nejdéle.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)